10 handige tips voor kleur in uw interieur


Om het u wat makkelijker te maken om met kleur in uw interieur aan de slag te gaan, heeft villaidea kleuradvies tien praktische tips op een rij gezet die u daar bij helpen.

Stuk voor stuk handige feiten over kleur in uw interieur die de keuze voor de juiste kleur wat eenvoudiger maken. Met inzicht hoe kleur samenwerkt met licht en materialen in uw interieur willen we u wat meer gevoel geven over de keuze van kleuren in uw woning.

Wilt u professionele hulp bij de keuze van kleur in uw woning of het interieur van uw bedrijf, neem dan contact op met Tjitske van VillaIdea kleuradvies of kijk ‘ns op deze pagina waar we laten zien hoe je in 3 stappen zo’n kleur advies voor uw interieur krijgt.

kleur is bepalend voor het gevoel dat een ruimte oproept


het is alsof je met kleur de sfeer tevoorschijn tovert die past bij de bewoners.


<< meer over Tjitske >>

<< e-mail sturen >>

kleur in uw interieur in 3 stappen


zie hoe Villaidea kleur-advies in 3 duidelijke stappen de kleur in uw interieur aanpakt:

1. daglicht beïnvloedt kleur

Kleur en licht beïnvloeden elkaar intens. Daarom moeten kleurstalen in meerdere lichtomstandigheden bekeken worden. Dit is de reden dat VillaIdea bij kleuradvies altijd in de ruimte moet kunnen zijn waar het kleuradvies gegeven wordt om het beste advies te geven. 

Hoe zo’n kleuradvies werkt, leest u hier

2. kleur verandert uw licht & verlichting

Pas de verlichting in uw interieur zorgvuldig aan bij de kleuren en andersom.

Donkere kleuren absorberen namelijk veel licht dat in lichtsterkte gecompenseerd moet worden. en een rode wand bijvoorbeeld maakt het licht in een ruimte ook rood. Hulp bij de kleur en verlichting, bel Villaidea dan gerust.

3. kleur praat met haar omgeving

Kleur en materiaal praten met elkaar. Een grijs combineert bij een houten vloer heel anders dan bij een bruine tegel. Vergeet ook niet de wederzijdse invloed die gordijnen en wanden op elkaar hebben. 

Hiernaast ziet u een foto van kleurstalen die we combineerden met het exclusieve Ziegler vloerkleed. Dit vloerkleed was de basis voor het kleuradvies van dit kasteeltje waar VillaIdea interieuradvies gaf.


4. lichte kleuren maken groter

Lichte kleuren maken een ruimte groter. Over het algemeen kunt u de stelregel onthouden dat een ruimte groter lijkt als er lichtere kleuren worden toegepast. Let wel op hoe u de kleuren toepast en op welke wanden of het plafond. Op deze pagina ziet u welke invloed dat kan hebben op de beleving van ruimte in uw interieur.

6. grote vlakken maken licht lichter

Lichte kleuren worden lichter op een groot vlak. Licht heeft een grote invloed op kleur, eigenlijk is kleur ook licht.

Een geel schilderij kleurt heel anders in een witte ruimte dan op een donkergroene muur. Hou hier rekening mee en beoordeel kleur bij voorkeur in de ruimte waar de kleur moet komen.

5. donkere kleuren maken kleiner

Donkere kleuren maken een ruimte kleiner. Niet echt natuurlijk maar visueel.

Daarentegen kan het juist wel voor grandeur zorgen in uw interieur. Zeker met donkere verven moet je kiezen voor het beste wat er in de markt te koop is. Donkere kleuren vragen gewoon net wat meer aandacht en daar kunt u VillaIdea kleuradvies voor inschakelen. In 3 stappen weet u welke kleur bij u en uw interieur past.

7. grote vlakken maken donker donkerder

Donkere kleuren op een groot vlak worden juist nog donkerder. Dit komt doordat zwarte ‘kleuren’ meer licht absorberen en minder licht oogt donkerder.

Een goede uitlichting in ruimtes met donkere kleurstellingen kan daarentegen wel juist voor een hele intieme sfeer zorgen. Zeker bij de wat exclusievere behangsoorten met mooie patronen.  

Villaidea kan u ook adviseren bij de verlichting, meer weten over lichtadvies van VillaIdea? 

8. toon ‘ns lef met kleur in uw interieur

Met kleur moet je niet te behoudend zijn. Met kleuren in het interieur moet je een beetje lef durven hebben en ook durven een verkeerde keuze te maken.

Het ergste wat er kan gebeuren is dat de ruimte een keertje extra overgeschilderd moet worden.

De winst die een beetje lef met kleur kan opleveren is het verrassende effect wat anders nooit bereik zou zijn. 

9. gun kleur de tijd, oordeel niet te snel

Gun kleur de tijd. U zult aan kleur moeten wennen, geef het een week en trek dan pas conclusies.

De kleur in uw interieur kan zo ook beoordeeld worden op verschillende tijdstippen en verschillende weersomstandigheden. Ook gunt u zichzelf de kans om aan het kleurbeeld te wennen en het te waarderen. Kleur heeft soms een beetje meer van uw tijd nodig dan u denkt.  

Nog even dit:

Voor het inschakelen van een goed kleuradvies voor uw interieur moet je niet aarzelen. Misschien een open deur, maar wel waar. Het levert u namelijk veel op: 


Bij een exclusief kleuradvies van VillaIdea zien we namelijk meer dan regelmatig opdrachtgevers aangenaam verrast worden van het gegeven kleuradvies en letterlijk roepen "Daar was ik zelf nooit op gekomen! Wat ben ik hier blij mee". 


Reden genoeg om ons professioneel kleuradvies te overwegen en daar tijd en geld in te steken.


We zijn niet de goedkoopste maar leveren u wel de exclusiviteit en kwaliteit die van VillaIdea mag verwachten. En daar zult u geen spijt van krijgen. Dat beloven we uwilt u een afspraak met Tjitske voor een kleuradvies maken?

Stuur dan deze e-mail of bel via 06-44752181


Tjitske de Ruiter,

eigenaresse van villaidea interieuradvies

Tjitske de Ruiter van VillaIdea geeft exclusief kleur advies voor bedrijf en particulier, meer hierover.

10. Kleur styling in uw interieur

Een belangrijke en makkelijke manier om kleuren meer accent te geven of juist kleur toe te voegen aan uw interieur is ‘accessoires’.

Accessoires zoals kaarsen, kussens, kunst of bijvoorbeeld het palet aan kleuren van de boeken in een kast, kunnen uw interieur meer kleuren dan u denkt.

VillaIdea past dit toe met interieurstyling. Het is de finishing touch die een interieur- of kleuradvies helemaal af maakt.

VillaIdea interieur styling doen dit ook voor ‘special events’ zoals een fotoshoot, de aankleding van een luxe diner of de styling presentatieruimte van een bedrijf.  Meer weten?

afspraak maken voor kleuradvies?


bel of mail Tjitske,

interieurstyliste

van VillaIdea

e-mail of bel

06 - 44752181

Kleuradvies_met_kleuren_en_kleur_in_uw_interieur_in_woning_huis_of_bedrijf_sfeer_uitstraling_en_woongenot_te_verhogen_onderdeel_van_interieuradvies_van_VillaIdea_kleuradviesbureau_in_Kleur_advies.html
Effect_van_kleur_op_het_interieur_en_een_ruimte_in_uw_huis_woning_of_bedrijf_van_VillaIdea_interieur_en_kleur_advies.html
Kleur_in_interieur_verf_kleuren_en_kleuradvies.html
Merken_voor_kleur_in_het_interieur_met_kleuradvies_van_VillaIdea_in_verf_behang_gordijnen_meubelstoffering_en_meubels_kleurplan.html
Beste_woonboeken_over_kleur_in_uw_interieur_en_kleuradvies_wonen_huizen_interieurs_design_gordijnen_verf_behang_meubels_licht_en_verlichting_interieuradvies.html
Beste_woontijdschriften_over_kleur_in_uw_interieur_en_kleuradvies_wonen_huizen_interieurs_design_gordijnen_verf_behang_meubels_licht_en_verlichting_interieuradvies.html
Voorbeelden_kleuradvies_in_het_interieur_van_woningen_en_bedrijven_gerealiseerd_door_VillaIdea_interieuradvies.html
Contact_met_kleuradvies_van_VillaIdea_het_adres_voor_sfeer_en_kleur_advies_in_uw_interieur_door_een_kleurenstyliste.html

  contact

Kleuradvies_voor_bedrijven_die_aansluit_bij_uw_huisstijl_kleuren_en_corporate_identiteit_door_Villaidea_interieuradvies.html
Kleuradvies_verfkleuren_behang_gordijnen_stoffering_verlichting_meubels_en_exclusief_interieur_advies_door_interieuradviseurs.html
Kleuradvies_in_3_stappen_van_VillaIdea_zo_krijgt_u_de_kleur_in_het_interieur_die_past_bij_uw_stijl_van_wonen_en_werken.html
Kleur_advies_met_behang_zorgt_voor_sfeer_en_kleur_in_uw_interieur.html

  behang

Kleur_advies_met_gordijnen_in_uw_huis_of_woning_uw_interieur_in_kleur.html
Kleuradvies_met_meubels_voor_kleur_en_sfeer_in_uw_interieur_met_meubels_die_bij_de_inrichting_van_uw_huis_passen.html

  meubels

Kleur_en_licht_advies_voor_verlichting_in_uw_interieur_in_huis_of_bedrijf_met_een_lichtplan_en_verlichtingsadvies.html
Over_VillaIdea_kleuradvies_en_kleur_in_uw_interieur_van_huis_woning_of_bedrijf_met_kleur_en_interieuradvies_van_Villaidea.html
Kleuradvies.html
Kenmerken_van_kleur_in_een_interieur_wat_zijn_de_eigenschappen_van_de_kleuren_zwart_wit_grijs_bruin_blauw_groen_geel_rood_oranje_roze.html
Beste_woonsites_over_kleur_in_uw_interieur_en_kleuradvies_wonen_huizen_interieurs_design_gordijnen_verf_behang_meubels_licht_en_verlichting_interieuradvies.html

<<

Voorbeelden_kleuradvies_in_het_interieur_van_woningen_en_bedrijven_gerealiseerd_door_VillaIdea_interieuradvies.html

  villaidea kleuradvies | laan van beek en royen 4 | 3701ah zeist | contact

http://villaidea.com/Voorbeelden_interieuradvies_VILLAIDEA___maakt_van_wonen_genieten.html
het laatste werk van tjitske staat op villaidea.comhttp://villaidea.com/Voorbeelden_interieuradvies_VILLAIDEA___maakt_van_wonen_genieten.htmlhttp://villaidea.com/Voorbeelden_interieuradvies_VILLAIDEA___maakt_van_wonen_genieten.htmlhttp://villaidea.com/Voorbeelden_interieuradvies_VILLAIDEA___maakt_van_wonen_genieten.htmlhttp://villaidea.com/Voorbeelden_interieuradvies_VILLAIDEA___maakt_van_wonen_genieten.htmlshapeimage_34_link_0shapeimage_34_link_1shapeimage_34_link_2