kenmerken van kleur in uw interieur


Bij het aanpassen van uw interieur in kleur is kennis over de basis van kleur erg handig, daarom een aantal basics over kleur:


zwart is spannend

Een groot ontwerper zei ooit; “Als je vuurwerk wilt laten zien, moet het donker zijn”. Zwart is daar de beste basis voor. Je kunt zwart heel goed gebruiken als ‘kleur’ om andere onderdelen in je interieur goed uit te laten komen. Zwart speel ook op een hele spannende manier met licht omdat het zoveel aan licht absorbeert. Zwart is niet de meest voor de hand liggende kleur om sfeer mee aan te brengen in je interieur. Daarom is zwart is spannend en uitdagend om toe te passen in je huis of werkplek. Zwart gaat goed samen met wit maar ook met neutrale tinten. Zo geeft Tjitske advies over kleur.


groen blijft oppassen

Groen kan betoveren en geeft rust. Een natuurlijke kleur die wel wat verwacht van andere kleuren. Groen kun je niet zomaar toepassen, daar moet over nagedacht worden.

Groen kan je energie geven maar ook deprimeren. Met de donkere tinten van groen kan een ruimte te benauwend worden. Met groen kun je ook goed accentueren en spelen met licht.

Groen in een kalkachtige kleur en verf is betoverend terwijl groen in hoogglans heel snel fout kan uitpakken. Groen combineert makkelijk met bruin, blauw en geel. Zo geeft Tjitske advies over kleur.


grijs geeft rust

Het is de broer van Wit en Zwart. Niet de meest vrolijke kleur in het spectrum, maar in sommige schakeringen zeer chique en stijlvol. Durf met grijs en ga verder. Combineer grijs met kleur waar pit in zit. Dan zal het grijs die kleuren groter maken. Grijs toont fraai in de natuur, je tuin bijvoorbeeld. Grijs geeft je rust.

Grijs is de laatste jaren naar onze smaak wat te makkelijk toegepast in interieurs. Het is een kleur die extra aandacht van andere kleuren vraag om weg te blijven van zijn oorspronkelijk sombere karakter.

Zo geeft Tjitske advies over kleur.



bruin vraagt zorgvuldigheid

De eerste associaties zijn met hout en chocolade. Bruin is in basis een warme kleur die natuurlijke sferen geeft. Het is opgebouwd uit zwart en geel en de lichtere varianten kunnen een volwassen vrolijkheid aan sfeer toevoegen. Bruin kan een oosterse sfeer geven maar moet zorgvuldig toegepast en gekozen worden. 

Bruin combineert goed met wonen en slapen en wat betreft andere kleur goed in combinatie met gelen en een mooie oranje. Een frisse kleur als blauw/groen combineert mooi met de letterlijk aardse invloed van bruin. Zo geeft Tjitske advies over kleur.


blauw heeft vaak steun nodig

Lucht en zee worden gehuld in blauw en vrijheid. Blauw is de kleur van  openheid en van het spirituele. Blauw is in zoveel schakeringen zichtbaar, van wit tot aan bijna groen. Een kleur die je fantasie prikkelt en heel prettig is in vertrekken waar water een belangrijke rol speelt. een kleur die reinigt en nog het meest geestelijk. Het is ook een kleur die verkeerd toegepast koude kan geven. blauw blijft fris in combinatie met wit en samen met groen ontstaat een sfeer die balans geeft. Kijk uit met daglicht, op veel plekken kan het daglicht in combinatie met blauw uitpakken in een koele, kille sfeer.

Zo geeft Tjitske advies over kleur.


wit intens veelzijdig

Hoezo wit is geen kleur? Wit is de meest intense kleur die je maar kunt toepassen. Het straalt en is helder. Wit is zeker de afgelopen jaren door de invloed van Jan des Bouvrie de meest invloedrijke kleur in interieur geweest. Wit is de mooiste basis, het beste vertrekpunt voor andere kleuren.

En vergeet vooral niet dat wit niet 1 kleur is. er is zoveel meer wit. Wit gaat overigens samen met alle kleuren en past eigenlijk in elke ruimte. Wit nodigt uit om met gedurfde materialen te combineren. Dikke kleden en industriële materialen als staal en hout.

Zo geeft Tjitske advies over kleur.


geel versterkt daglicht

Vrolijkheid overheerst bij geel. Een mooie geel kan je bijna letterlijk het zonnetje in huis opleveren. Met de invloed van groen wordt geel erg sfeervol gecombineerd. Pas ook je stoffering goed op het geel aan het kan zo mooi extra warmte aan vrolijkheid toevoegen.

Geel is een kleur die je niet moet laten overheersen. Pas de heldere geeltinten als accent toe. Geel toegepast in kalkachtige verf is heel fraai en kan een mooi klassieke sfeer geven.

Het bijzondere van geel is dat het daglicht op een positieve manier versterkt. Zo geeft Tjitske advies over kleur.


rood daagt uit om te experimenteren

Rood is emotie en kracht. Een van de meest intense kleuren uit het spectrum. Rood kan schreeuwen maar ook liefhebben. Grappig feit is dat rood je ook meer laat eten. Rood kan je flink beïnvloeden in een ruimte, dus ga op je gevoel af en ervaar of deze kleur bij jou en de ruimte past. Geen voor de hand liggende kleur in combinatie met slapen. Rood kan mooi met oranje en paarstinten. De koelte van een mooie blauw harmonieert ook fraai met rood. Experimenteer vooral met een kleur als rood, niet meteen emmers van bestellen, begin maar met een litertje en voel wat het met de ruimte doet.

Zo geeft Tjitske advies over kleur.


oranje vraagt om begrenzing en maat

Een kleur om te doseren. Oranje geeft je dan plezier en harmonie in je interieur. Oranje is bij uitstek een positieve kleur die vrijheid uitstraalt.

Probeer van oranje te gaan houden door deze kleur te laten leven in combinatie met zachte tinten blauw. Een sterke rood kan ook heel fraai zijn, zeker met fris wit.

Zoek wel een balans in het geheel van de uitstraling in een ruimte. Oranje kan heel snel overheersen, je krijgt dan het ‘jaren ’70 effect’ Bij uitstek een kleur voor ‘accentueren’, of het nou met accessoires is of 1 hele grote wand in oranje. Zo geeft Tjitske advies over kleur.


roze geeft een bijzonder accent

Het is de kleur die mannen en vrouwen nog steeds opdeelt. Dat geeft roze iets eigen. Combineer roze met zachte wit-tinten of durf eens samen met blauw of groen. Samen met oranje -geen voor de hand liggende combinatie- wordt roze heel bijzonder.

Roze is durf en kan heel fraai zijn in een badkamer, slaapkamer, als accent in elke kamer en natuurlijk in de meisjeskamer. Roze is een vrouwelijke kleur die de mannelijke steun van grote vlakken van een andere kleur goed kan gebruiken. In combinatie met drukke motieven en wit uitermate geschikt voor de meidenkamers.

Zo geeft Tjitske advies over kleur.



afspraak voor kleuradvies aan huis maken?

Stuur dan deze e-mail of bel via 06-44752181


Meer over Tjitske de Ruiter,

eigenaresse van villaidea interieuradvies

zwart

wit

grijs

bruin

blauw

groen

geel

rood

oranje

roze

kleur in uw interieur in 3 stappen


zie hoe Villaidea kleur-advies in 3 duidelijke stappen de kleur in uw interieur aanpakt:

afspraak maken voor kleuradvies?


bel of mail Tjitske,

interieurstyliste

van VillaIdea

e-mail of bel

06 - 44752181

Kleuradvies_met_kleuren_en_kleur_in_uw_interieur_in_woning_huis_of_bedrijf_sfeer_uitstraling_en_woongenot_te_verhogen_onderdeel_van_interieuradvies_van_VillaIdea_kleuradviesbureau_in_Kleur_advies.html
Effect_van_kleur_op_het_interieur_en_een_ruimte_in_uw_huis_woning_of_bedrijf_van_VillaIdea_interieur_en_kleur_advies.html
Beste_kleur_en_woon_tips_voor_het_toepassen_van_kleur_in_het_interieur_van_huizen_en_bedrijven_van_VillaIdea_kleur_en_interieuradvies.html
Merken_voor_kleur_in_het_interieur_met_kleuradvies_van_VillaIdea_in_verf_behang_gordijnen_meubelstoffering_en_meubels_kleurplan.html
Beste_woonboeken_over_kleur_in_uw_interieur_en_kleuradvies_wonen_huizen_interieurs_design_gordijnen_verf_behang_meubels_licht_en_verlichting_interieuradvies.html
Beste_woontijdschriften_over_kleur_in_uw_interieur_en_kleuradvies_wonen_huizen_interieurs_design_gordijnen_verf_behang_meubels_licht_en_verlichting_interieuradvies.html
Voorbeelden_kleuradvies_in_het_interieur_van_woningen_en_bedrijven_gerealiseerd_door_VillaIdea_interieuradvies.html
Contact_met_kleuradvies_van_VillaIdea_het_adres_voor_sfeer_en_kleur_advies_in_uw_interieur_door_een_kleurenstyliste.html

  contact

Kleuradvies_voor_bedrijven_die_aansluit_bij_uw_huisstijl_kleuren_en_corporate_identiteit_door_Villaidea_interieuradvies.html
Kleuradvies_verfkleuren_behang_gordijnen_stoffering_verlichting_meubels_en_exclusief_interieur_advies_door_interieuradviseurs.html
Kleuradvies_in_3_stappen_van_VillaIdea_zo_krijgt_u_de_kleur_in_het_interieur_die_past_bij_uw_stijl_van_wonen_en_werken.html
Over_VillaIdea_kleuradvies_en_kleur_in_uw_interieur_van_huis_woning_of_bedrijf_met_kleur_en_interieuradvies_van_Villaidea.html
Kleuradvies.html
Beste_woonsites_over_kleur_in_uw_interieur_en_kleuradvies_wonen_huizen_interieurs_design_gordijnen_verf_behang_meubels_licht_en_verlichting_interieuradvies.html
Kleur_in_interieur_verf_kleuren_en_kleuradvies.html
Kleur_advies_met_behang_zorgt_voor_sfeer_en_kleur_in_uw_interieur.html

  behang

Kleur_advies_met_gordijnen_in_uw_huis_of_woning_uw_interieur_in_kleur.html
Kleuradvies_met_meubels_voor_kleur_en_sfeer_in_uw_interieur_met_meubels_die_bij_de_inrichting_van_uw_huis_passen.html

  meubels

Kleur_en_licht_advies_voor_verlichting_in_uw_interieur_in_huis_of_bedrijf_met_een_lichtplan_en_verlichtingsadvies.html

<<

Voorbeelden_kleuradvies_in_het_interieur_van_woningen_en_bedrijven_gerealiseerd_door_VillaIdea_interieuradvies.html

  villaidea kleuradvies | laan van beek en royen 4 | 3701ah zeist | contact